17 de juny del 2014

EDUCACIÓ EN POSITIU

Potser, en llegir el títol, algú només pensarà en un/a gos/sa, però realment, es pot ensenyar seguint aquests criteris a un animal, a un infant, a una parella...
Com us sentiu millor: quan us castiguen per alguna cosa mal feta o quan us premien per alguna cosa ben feta? Com creieu que pot haver una millor relació, ja sigui amb un igual o amb una altra espècie?

Pot ser molt complicat, pensareu. Cal molt esforç, molta paciència, molta energia...però potser els resultats valen més la pena que no un càstig negatiu. I especifico el terme negatiu perquè un càstig no sempre ha de ser negatiu, i si es pot evitar, millor fer-ho. 

Us deixo un vídeo d'un ensinistrador de gossos que compara l'educació dels cadells amb la dels infants. L'he descobert avui. Per si us agrada, ha publicat alguns llibres. Ja us informaré quan els hagi llegit.

Alguns dels seus llibres.
I per a qui ho necessiti, us passo una web d'una ensinistradora de Barcelona amb la qual vaig fer un curs i ens va ajudar en certs "problemes" amb la Duna. Alguns potser l'haureu vist al programa "Veterinaris" de TV3.


1 comentari:

  1. Contenta de llegir-te! Tens molta raó, reforç positiu, sempre! Una abraçada!

    ResponElimina