diumenge, 5 d’abril de 2015

Mona de Pasqua: Peppa Pig

Aquest any hem fet per primer cop la mona de Pasqua i el tema ha estat la Peppa Pig.
Us detallo pas a pas la preparació:

Ingredients:
  • 3 ous
  • 125 g de sucre de canya
  • 50 g de farina de blat
  • 50 g de farina de blat de moro
  • 1 cullerada de llevat
  • Colorant alimentari de color vermell
  • Fondant
  • Crema de mantega (Betty Crocker - n'hi ha de molts tipus)
  • Nata montada
Preparació del pa de pessic:
  • Preescalfem el forn a 160ºC
  • Separem les clares dels rovells.
  • Barregem bé els rovells amb el sucre fins a obtenir una massa homogènia.
  • Barregem la farina de blat i la farina de blat de moro amb el llevat. 
  • Muntem les clares a punt de neu (truc per saber si estan ben muntades jo giro el pot i si no cau estan perfectes!)
  • Afegim la meitat de les clares muntades i la meitat de la farina a la massa. Remenem amb cura de no fer baixar les clares.
  • Afegim la resta de farina, remenem i per últim la resta de les clares.
  • En un motlle folrat amb paper de forn hi aboquem la massa i el posem al forn durant 30 minuts. Anem controlant amb un escuradents si la massa està feta (ho sabrem si quan punxem l'escuradents surt net).
Per fer la Peppa Pig, en aquest cas, he preparat dos motlles rectangulars.
Vaig imprimir la imatge que volia en dues parts: el cap en un full DINA4 i el cos en un altre. També podeu portar-la a ampliar en full DINA3.
Copiem en paper de forn el contorn del dibuix, el retallem i el col·loquem a sobre el pa de pessic per tallar-lo amb la forma desitjada.


Un cop tenim la forma, el dividim horitzontalment per la meitat. Omplim amb nata el pastís i tornem a tapar.
Si voleu fer vosaltres la crema de mantega per internet hi ha moltes receptes. Jo vaig utilitzar una de vainilla. Agafem una part de la mantega, li posem el colorant que volem fins a aconseguir el color desitjat i untem tota la massa del pa de pessic.
Pel que fa al fondant (podeu comprar-ne de diferents colors), afegiu el colorant i amasseu fins a aconseguir un color més fort que el de la crema de mantega. El treballem com si fos plastilina i fem formes allargades per delimitar les vores del pastís. També fem els ulls, les cames, braços...
Per tal que el fondant no s'enganxi quan l'estem treballant posem sucre glaç sobre la taula. I si voleu que el fondant quedi més brillant, desfeu una mica de mantega i unteu el fondant amb un pinzell.

El deixem a la nevera fins al moment de servir-lo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada